AKTİVİTELER (GEZİ)
Gnc.T:30.12.2015

DAŞHANE

Erzurumun gezilecek yerlerinden olan Daşhane  merkezde bulunup Aliravi Cd. Taşambarlar Yanı No:27 yer almaktadır. Gezilip görülecek iyi bir vakit geçirilecek hizmetiyle güzel sunumlarıyla nezih bir ortamdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖŞVANK KİLİSESİ

961-966 yılları arasında yaptırılan Öşvank Kilisesi, görkemli mimarisiyle Erzurum'un simgelerinden biridir. Şehre gelen turistlerin ise ilk ziyaret noktaları arasındadır. Uzundere ilçesine bağlı Çamlıyamaç Köyü içerisinde yer alan Öşvank Kilisesi'ni en çok ziyaret eden kesim Hristiyan Gürcüleridir. Bunun sebebi Hristiyan Gürcüler için kutsal bir mekan olmasıdır. Öşvank Kilisesi Bagrad Hanedanlığı döneminde inşa edilmiş olup, mimarı Öşklü Grigor'dur. Kilisenin yapımı sırasında renkli taş bezemeler ve kabartma figürlerle süslenmiştir. Süslemeleri oldukça dikkat çeken bu yapı, haç planlıdır. 

 

 

 

 

 

 

 

TEBRİZKAPI ÇARŞISI

Anadolu’nun nadide şehirlerinden olan Erzurum’un Selçuklular döneminde dünyaya açılan kapısıydı Tebriz Kapı. İran’la ilişkilerin kurulmasında ve İpekyolu aracılığıyla ticaretin artırılmasında önemli rol oynadı. İki devlet ve bir beyliğe şahitlik yaptı aslında. Pek çok yıkım ve ardından birçok güzelliğe tanıklık etti tarih sayfasında. Yıkılmaz bir iradenin sembolü olarak direndi yüzlerce yıla. Tarihe ışık tutmak ve o günleri yaşatmak için hizmetlerine devam ediyor.Yapılan restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemeleriyle kentleşmenin yoğun olarak yaşandığı şehrimizde tarihin kokusunu duyabileceğiniz ender mekanlardan biri. Ana mimarisinin bozulmayıp, küçük değişikliklerle güncel görüntüsüne kavuşan Tebriz kapı; Seramik, Bakır işlemeleri, Halı, Kilim ve Çeyiz gibi el işi ürünlerin tanıtımını sağlayıp kafeteryalarıyla arkadaş ve akrabalarınızla hoşça vakit geçirmenize imkân sağlıyor.

 

 

 

 

 

 

ILICA TERMAL TESİSLERİ

Erzurum, termal su kaynakları bakımından oldukça zengindir. Tarihi akış içinde en meşhurları batıdaki ılıca, Doğudaki ise Hasankale kaplıcasıdır. Erzurumluların en fazla rağbet gösterdiği kaplıca, şehre yakın ve anayol güzergahı üzerinde olması nedeniyle Aziziye (Ilıca)‘dır.

 

 

 

 

 

 

 

TORTUM ŞELALESİ

Erzurum’un doğal güzelliklerinden birisi olan bu şelaleyi yapacaklarınız listenize mutlaka ekleyin. Erzurum’un yanı sıra Türkiye’ninde önemli şelalelerinden olan Torum Şelalesi, tam anlamıyla huzur veren doğanın tam ortası. Tortum Çayı üzerinde olan bu şelalenin yüksekliği tam 50 metre. Tortum Şelalesinin genişliği ise 20 metredir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ULU CAMİİ

830 yılı aşkın süreden beri varlığını sürdürebilmiş tarihi eserlerdendir. Gerek tabiat şartlarına bağlı aşınma ve yıpranmalar ve gerekse yapıldığından beri bulunduğu coğrafyada vuku bulan tarihi olaylarda (istilâ ve savaşlarda)Erzurum Ulu Camii de maruz kaldığı olumsuzluklardan etkilenmiştir. Caminin iç kısımda bulunan ve camii mimarisinde yer alan önemli ve değerli parçalar, Rusların Erzurum’u işgali dönemlerinde Ruslar tarafından tahrip edilmiştir.Özellikle iç yan duvarlarındaki tahribat, esere ne ölçüde zarar verildiğinin göstergesidir. Yakın tarihe kadar caminin iç duvarlarına Ruslar tarafından hayvan bağlamak için çakılmış halkalı mıhlar vardı. Bunlar Ruslar'ın Erzurum'u işgal ettikleri dönemde; Erzurum Ulu Camiyi, hayvanları için "ahır" olarak kullandıklarını göstermekteydi. Ruslar'dan sonra şehri ele geçiren Ermeni çeteleri de Camiye büyük zarar vermişlerdir. Rus Yarbay Tverdohlebof kaleme aldığı o günleri anlatan anılarında: "Erzurum'da Türk çarşıları Ermeniler tarafından yakılmaya başlandı." ifadesiyle durumu doğrulamaktadır. Gerek O günleri yaşayan insanların, bu durumu kendilerinden sonraki nesillere aktarması ve gerekse maddi olarak Camii içerisindeki görüntü, yaşananları doğrular niteliktedir. Zaman zaman büyük çaplı onarımlar ve bölge halkının konuya duyarlılığı, camiyi ilk yapıldığı yıllarda olduğu gibi bir " İslâm-i ibadet cazibe merkezi" durumuna getirmiştir.

 

 

 

 

NENHATUN TERMAL TESİSLERİ

NENEHATUN TERMAL TESİSLERİ

Nenehatun Termal Tesisleri; hijyen ve temizlik konusunda yüksek hassasiyeti ile misafir memnuniyetini maksimum düzeye çıkarmak ve sektöründeki her türlü ihtiyaca cevap verebilmek üzere değişen ve gelişen hizmet anlayışını en iyi şekilde yansıtmayı ilke edinmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.