1959 yılında Hatay’da doğdu. Evli ve 2 erkek çocuk, 3 torun sahibi. Üniversite mezunu olup, İnşaat, uluslararası ticaret, turizm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri ile iş hayatının içinde ve Çok sayıda sivil toplum örgütlerinde kuruculuk, başkanlık, yönetim kurulu, yüksek istişare kurul üyeliği ve üye olarak STK’ların içinde aktif bulunmaktadır.
DEİK Türk-Tayvan İş Konseyi Başkanlığı yaptı. Daha sonra Tayvan’ın Ankara büyükelçiliği iş birliği ile kurulan Türk-Tayvan İş Dünyası Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi hala devam ediyor. Bu görev süresi içerisinde Tayvan Büyükelçiliği ve ekibiyle Türkiye’nin 40’a yakın vilayetine ziyaretler yaptı. Gidilen ilin varsa bakanları, milletvekilleri, vali, belediye başkanları, ticaret odası başkanlarıyla, iş adamlarıyla iş toplantıları yaparak İhracatı ve turizmi arttırmayı hedefledi. Aynı toplantıları Tayvan’da da yaptı. Böylece Türkiye’nin Tayvan ile olan 15 milyon dolarlık ihracatının 260 milyon dolara yükselmesini sağladı. Güder’in başkanlığı döneminde Türkiye’den Tayvan’a direk uçuşlar yapılmasını sağlamıştır. Bu çalışmaların sonucu Tayvan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı 7.600 kişi iken bugün gelen turist sayısı 100 bin kişiye yaklaşmış durumdadır.
Yine DEİK Türk-Hindistan, Türk-Pakistan, Türk-Malezya, Türk-Endonezya, Türk-Vietnam, gibi ülkelerin iş konseylerinde başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyesi olarak ülkemizin dış ticaretinin gelişmesine katkılar vermeye çalıştı. Eylül 2016’da kuruluşu gerçekleşen Nurlu Ufuklar Vakfının kurucu Mütevelli Heyetinde yer aldı. HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Dernek Başkanlığı, İTO, TÜRSAB üyesi ve Türkiye Turizmciler Birliği Dostluk Grubu kurucu başkanlığı yapmaktadır.
MÜSİAD 3. dönem Genel merkez İnşaat Sektör Kurul Başkanı olarak Genel merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. MÜSİAD Ormanı projesinin de fikir babasıdır. 2005 yılında İnşaat Sektör Kurulu başkanlığı tarafından Ankara’da yapılan inşaat zirvesinde, olabilecek deprem risklerine karşı kentsel dönüşüm projesini ilk defa raporlayarak devlet yönetimine sunmuş ve kentsel dönüşüm projesinin de fikir babalarından biri olmuştur.
1994 yılında Bursa Nilüfer ilçesinde Refah partisi 2. sıra belediye meclis üyeliğine aday yapıldı. 1996-2000 arasında Refah ve Fazilet Partisi Maltepe İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2003-2006 tarihlerinde Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı Seçim işleri komisyon üyesi olarak çalıştı. 2002, 2011, 2015, 2018 genel Seçimlerinde Ak Parti Hatay Milletvekili aday adayı oldu.
Şu anki Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat beyin 3. dönem Genel başkanlığı döneminde MÜSİAD Genel Merkez inşaat Sektör Kurulu başkanı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği sıfatı ile Hatay’da MÜSİAD şubesinin kurulmasını sağlamıştır.
Halen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanlığı görevini sürdürmektedir.
Hataylı iş adamları ve bürokratları bir çatı altında toplamak düşüncesiyle İstanbul merkezli HATİAB Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği’ni kurdu. Yerel bir dernek olarak kurulmasına rağmen ulusal ve uluslararası projelere imza atması nedeni ile yönetim ve yüksek istişare kurullarına aldıkları farklı illerin nitelikli iş adamı ve bürokratlarıyla MÜSİAD, TÜSİAD gibi önemli STK’lar arasına adından söz ettirerek girmeyi başarmıştır.
İbrahim Güder, gerek Hatay’da gerekse Hatay dışında çok ciddi sayıda nitelikli Hataylı iş adamları ve bürokratları bir çatı altında toplayarak birbirlerini sahiplenme duygularını geliştirmesini sağlamıştır. Ortak hareket etme kültürünü oluşturarak Hatay’ın kalkınma sürecine fikir ve önerileriyle yeni projeler üretilmesini sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.
HATİAB Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği’nin bugün itibarı çok ciddi sayıda kayıtlı üyesi vardır. Aynı zamanda Üniversite eğitimi gören ciddi sayıda üniversite öğrencisine burs verilmektedir.
İbrahim Güder’in en büyük amacı, Hatay’ın ekonomisini büyütmek ve yaşanılabilir bir şehir olmasını sağlamaktır.
Bunun için üreteceği katma değeri yüksek ürünler ile Hatay’da dünya ile rekabet edebilecek, rekabet gücü yüksek şirketler olması ve bunların önlerinin açılması gerektiğine inanmaktadır. Bunun istihdamı arttırıp işsizliği ve yoksuluğu bitireceği görüşündedir.
Deprem felaketine kadar 2 ayda bir 25.000 adet baskıyla yayınlanan HATİAB’ın yayın organı Hatay Mozaik Dergisini yayın hayatına kazandırdı. Hatay Havaalanında ücretsiz dağıtılan HATAY MOZAİK DERGİSİ İş ve Bürokrasi dünyası ile ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarına ulaşmasını sağlamıştır.
İbrahim Güder ülkemizde ve yurt dışında yaşayan önemli şahsiyetleri zaman zaman Hatay’da misafir ederek, Hatay’ın yatırım yapılabilir alanlarını, tarihi ve kültürel zenginliklerini fark ettirmeye çalışıyor. Zengin yemek kültürünü tanıtmak amacıyla etkinlikler ve Hatay’a yatırım yapmanın avantajlarını fark ettirmek için paneller, çalıştaylar düzenlenmesine öncülük ederek Hatay’ın tanıtılmasına ve kalkınmasına katkıda bulunmaktadır.
Gelen kişiler döndüklerinde Hatay’ın tanıtımını yaparak Hatay’a gelecek turist sayısının artmasını sağlıyorlar. Gelen basın mensupları bunları medya organlarında yayınlayarak Hatay’ın tanıtımına ciddi katkılar sağlamış oluyorlar.
İbrahim Güder gençleri de çok önemsiyor. Onların okul ve hayat başarılarına katkı sağlamak önceliklerinden biri olmuştur.
Önem verdiği önceliklerinden biri de ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs ve barınacakları öğrenci yurtları yapmak geliyor. Başkanlığını yaptığı HATİAB her ay ciddi sayıda üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyor.
Üniversite eğitimi için ailelerinden uzakta kalıp büyük şehirlere gelen tertemiz gençlerimizi terör örgütlerinin tuzaklarından korumak ve gençlerimizin vizyon sahibi olmaları için elinden geleni yapıyor.
Bunu vatanı korumakla eşdeğer görüyor.
Bunun için İstanbul’da üniversite eğitimi gören gençlerden oluşan GENÇ HATİAB’ı kurdu. Genç Hatiab’lılar her üniversitede başkan ve yönetim kurulunda Hataylı öğrencilerden oluşan komisyonlar oluşturdular.
Bu gençlere, öğrencilik dönemlerinde meslekleriyle alakalı dünyadaki gelişmeleri ve yenilikleri takip etmelerini, İngilizcenin dışında muhakkak ikinci dili öğrenmelerini, mezun olduktan sonraki 10 yıl içerisinde dünyanın en büyük kuruluşlarının veya kendi işlerinin CEO’su olmaları için hedef koymalarını anlatıyor. Onları başarıyı yakalamış kamuoyunun yakından tanıdığı önemli marka isimlerle bir araya getirip sohbetler yaptırıyor. Gençlere özgüven ve farkındalık sağlatıyor.