PASİNLER’DE 132 MİLYONLUK TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ
Gnc.T:12.12.2019

Erzurum’un Pasinler ilçesinde yapımı tamamlanan ve toplamda 132 milyon olan yatırımların toplu açılışı gerçekleştirildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 130 milyon ve Pasinler Belediyesi’nin de 2 milyonluk tesisleri düzenlenen coşkulu törenle açıldı. 7 adet sulama tesisleri, mezbaha, 19 adet HİS Göleti, Tenzile Erdoğan Kadın Konukevi, Şehit Burak Karakoç Bilgi Evi gibi toplam 25 projenin açılışı yapılan törenle gerçekleşti. Törene AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, İbrahim Aydemir ve Selami Altınok, Vali Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar ve vatandaşlar katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, programda yaptığı konuşmada, “AK belediyecilik anlayışıyla kuşalı olan Erzurum’da, adeta açılıştan açılışa koşuyor, hizmet ve yatırımlarımıza şehrimizin dört bir yanında yenilerini ekliyoruz” dedi. “Yollar yapıyoruz, tesisler inşa ediyoruz, göletler kuruyoruz, hayvan borsaları açıyoruz, köprüler, viyadükler ve meydanlarla kadim şehrimizi deyim yerindeyse baştan aşağı yeniden imar ediyoruz” diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Eskiden yol ve kaldırım yapacak kadar hareket kabiliyeti bile olmayan bir belediyecilikten nerelere geldik. Artık arıtma tesisleri yapıyoruz, katı atık tesisleri yapıyoruz, güneş enerji santralleri kuruyoruz… Bunun da ötesinde; AK Parti’nin yerel yönetimlere kazandırdığı vizyon sayesinde bugün Erzurum’da evsel atıklardan, yani çöplerden bile artık elektrik enerjisi üretiyor, para kazanıyoruz… Konutlar yapıyoruz, sosyal yaşam alanları kuruyoruz, millet bahçeleri açıyoruz, şehrimizin dört bir yanını parklar ve mesire alanlarıyla donatıyoruz. Örneğin Palandöken Kayak Merkezi’nde yaklaşık 100 milyon lirayı bulan yatırımlarımızla sezona “Merhaba” dedik. Palandöken’i sıradan bir kayak merkezi olmaktan çıkartıp, orayı yaz-kış turizmi canlı tutacak hale getirdik. Bunu Erzurum’un cazibe kazanması için yaptık. Tarıma yöneldik, hayvancılığa el attık… Hayvancılık yapan üreticilerimiz zorda kalmasınlar diye, darlık çekmesinler diye il genelinde tam 350 gölet inşa ettik… Bu aynı zamanda bir Türkiye rekorudur…

Buna ilaveten bitkisel üretim yapan çiftçilerimize yol arkadaşı olduk ve belediyemizin bünyesinde tarım aletleri filosu kurduk… Bu araçlarla çiftçimizin yardımına koşuyor, hem maliyetlerini azaltıyor ve hem de onlara işgücünden kazandırıyoruz… Et Entegre Tesisi kurduk, hizmete açtık… Orta Doğu’nun en büyük canlı hayvan borsasını, yine Pasinler yolu üzerinde inşa ettik, yakında onu da hizmete açıyoruz… Yeni yollar açtık, kavşaklar ihdas ettik, Erzurum’daki ulaşım ağlarına deyim yerindeyse yepyeni bir çehre kazandırdık… Grup yolları yaptık, mahalle köylerimizin ulaşım sıkıntısını bütünüyle ortadan kaldırdık… Bu saydıklarım, Büyükşehir Belediyemizin yatırım ve hizmetlerinden sadece birkaçı…”

“YATIRIM BÜTÇESİ KULLANIMINDA 3 KEZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUK”

Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir’in yatırım bütçesi kullanımında 3 kez Türkiye birincisi olduğunu bildirdi. Sekmen, şöyle devam etti: “Kaldı ki, zaten bu performansımız sayesinde Türkiye’de bütçesinin neredeyse tamamına yakınını yatırımlara ayıran belediye olarak seçildik ve bu unvanı 3 yıldır kimseye kaptırmadık… Geldiğimiz nokta şunun ifadesi: Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri üzere; ‘Biz millete efendilik etmek için değil, hizmetkâr olmaya geldik’ Çünkü biz halka hizmetin Hakk’a hizmet etmek olduğu şuuruyla yoğrulmuş bir anlayışın sahibiyiz… Çünkü Biz AK Parti’yiz, AK Partiliyiz… Pasinler ilçemiz, bize göre Anadolu’nun Türklere açılan kapısının anahtarıdır…  Her ne kadar Malazgirt Zaferi ile bu durumu ifade etsek bile, Pasin Ovası Zaferi; Malazgirt Zaferi’nin ayak sesleri ve itici gücü olmuştur… Bizans evvela bu topraklarda hezimete uğratılmış ve İslam’ın nuru Anadolu’nun üzerine yine bu topraklardan doğmaya başlamıştır… Bu bakımdan Pasinler’in yeri sadece bizim için değil, bütün Anadolu için özeldir… Tabi bizim her ilçemizin kendine has ayrı bir güzelliği ve de özelliği var… Biz de bu yüzden her ilçemizi kendi sahip olduğu değer ve potansiyellerden yola çıkarak adeta nakış nakış işledik… Pasinler özesinde sadece şu kadarını ifade edeyim; Büyükşehir Belediyesi olarak bu ilçemize yaptığımız hizmet ve yatırımların maliyeti 130 milyon lirayı bulmuştur… Kısaca sıralamak gerekirse; İlçemizde 266 adet bina cephe sağlıklaştırma işlemi yaptık… Ulaşım ağlarında 105 kilometre uzunluğunda Bitümlü Sıcak Kaplama işlemi gerçekleştirdik… Her ilçede olduğu gibi, Pasinler ilçemizde de Bilgi Evi açtık, hizmete sunduk… Bilgi evine de şehidimiz Burak Karakoç’un ismini verdik… Bir adet itfaiye grup binası yaptık…  19 adet Hayvancılık İçmesuyu Göleti kurduk… 7 adet sulama tesisi… 19 kilometrelik içme suyu ve 13 kilometrelik kanalizasyon hattı kurduk… 170 bin metrekare kilitli parke çalışmasının yanında, Pasinler ilçemizdeki cami, okul ve taziye evlerinden oluşan tam 79 bakım onarım projesi uyguladık… 5 tane de yeni taziye evi kurduk… Canlı Hayvan Pazarı yaptık, modern bir mezbaha kurduk… 2 adet park yaptık ve ilçemizde ışıklandırma sistemini sil baştan yeniledik… Bugün de, Pasinler Belediyemizin yaptırdığı Tenzile Erdoğan annemizin adını taşıyan Kadın Konukevini… Büyük Kaplıca Mesire Alanını… Hasankale Asma Köprüsünü… Muhtarlar Dernek Binasını… Ve Reşadiye Mahallesi Taziye Evini hizmete açacak ve inşallah siz değerli Hasankalelilerin istifadesine sunacağız… Hayırlı uğurlu olsun… Bu yatırımlar, Pasinler ilçemize verilecek daha nice güzel hizmetlere vesile olsun inşallah…” Konuşmaların ardından ilçeye yapılan yatırımların açılışı yapıldı.