KUDÜS İSLAMINDIR

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Erzurum’da Cuma namazı gerçekleştirilen eylemlerle protesto edildi. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nca düzenlenen basın açıklaması programında vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin Bayrakları ile karara tepki gösterdi. Programa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Semen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İlçe belediye başkanları ve teşkilat başkanları, Kadın kolları, Gençlik kolları, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Lalapaşa Camiinde Cuma namazı sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü. Ellerde Türk Bayrakları slogan atarak Kudüs’ün İsrail’in başkent olarak tanınması ve onaylanmasına sessiz kalınmadı. AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz konuşmasında, şunları kaydetti: "ABD Kudüs’ümüzü İsrail’in başkenti olarak ilan etti. Bundan dolayı Müslümanlar çok büyük bir kırgınlık yaşadı. Biliyorsunuz ki bizler bir şehirde doğar, büyür ve geçimimizi o şehirde yaparız. Ama her Müslümanın ikinci bir şehri vardır. O şehir daha öndedir ve bunun ismi Kudüs’tür. Burada toplanarak STK’larla, Büyük Şehir Belediye Başkanımız ve ilçe Belediye Başkanlarımız ile ve siz muhterem Müslümanlar ile beraber Kudüs ile ilgili bir basın açıklaması yapmasını uygun bulduk. ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması insanlık vicdanını ve bölgemizi yaralamıştır. Bölgemizde ki sorunları derinleştirmiştir. Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmadan başka bir şey değildir. Asla kabul edilemez bu karardan bir an önce dönülmelidir. Türkiye’nin insanlığın silüeti olan Kudüs’e bu saldırısına karşı Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların İslam İş Birliği Teşkilatı Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. ABD nin bu kararın alınması dünyada adaletsizliğinin bir tezahürüdür. Bu hadise Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklığına ve adaletsizliğine uzun zamandır dile getirilen Dünya Beşten büyüktür itirazının haklılığını teyit etmişlerdir. "

“KUDÜS MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLEGAHIDIR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, şöyle dedi: "Cuma namazımızı eda ettik. Hep beraber mukaddes beldemiz olan Kudüs’ü kurtarmak, Kudüs’ü Başkent ilan edenlere ders vermek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Buradan sesleniyoruz Trump’a ve yandaşlarına da sesleniyoruz ki Kudüs Müslümanların ilk kıblegahıdır. Kudüs en önemli mescitlerden biridir. Aldığınız bu karadan geri dönün. Eğer bu Müslümanlar tüm dünyada kıyama kalkarsa, ayağa kalkarsa bir tükürük ile sizleri boğarlar. Biz Müslümanlar olarak dünyada barış istiyoruz. Dünyada huzur istiyoruz. Ama siz hala dünyada kavga istiyorsunuz. Dünyada savaş istiyorsunuz. Biz tekrar Erzurum’dan, Türkiye’den, dünyanın dört bir yanından haykırıyoruz ki, ne Kudüs’ü size veririz, ne de Kudüs’ü size çiğnetiriz. Ne de Kudüs’ü size başkent yaparız. Bu aldığınız karardan vaz geçin. İnsanları birbirine kırdırmayın. Kudüs Müslümanlarındır ve öyle de kalacaktır. Bir avuç azınlıklara karşı böyle bir karar aldınız. Bu kararı alamazsınız. Aldırmayacağız. Türk Milleti olarak dün olduğu gibi bu gün de yarın da bu olaya evet demeyeceğiz ‘’ dedi. Lalapaşa Cami avlusunda toplanan vatandaşlar birlikte tekbir getiri, Kudüs'le ilgili Amerika’nın aldığı kararı kınadı.