BAŞKAN SEKMEN: “GENÇLER TÜRKİYE’NİN UMUDUDUR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Kampı’na katıldı. AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Erdoğan Dönmez, teşkilat mensupları ve gençlerin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Sekmen, “Türkiye’de 16 yıldır AK Parti ile devam eden köklü dönüşüm süreci, birçok alanda olduğu gibi, gençlik alanında da paradigmatik nitelikli değişimlerin yaşanmasına katkı sağlamış, ‘Pasif ve edilgen gençlik’ politikalarının yerini, ‘Aktif ve etken gençlik’ politikaları almaya başlamıştır” dedi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren siyaset kurumu daha da güçlü ve kararlı bir siyasal iradeye dönüşmüş ve yapısal nitelikli değişimlerin yaşandığı hızlı bir reform dönemine girilmiştir. Son 16 yılda gençliğe yönelik yapılan düzenlemelerin en başında, şüphesiz ki ‘Vizyon değişikliği’ gelmektedir. Bu yeni yaklaşımın temel hedefi, özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan ve hayatın güçlükleri ile baş edebilecek bir donanıma sahip gençliğin inşasıdır. Gençlik politikalarının vizyonu; gençlerin evrensel ve insani değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek insanlarla sağlanmaktadır. Günümüzde gençlerin toplumsal hayata aktif katılımı, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan, uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak yetişmelerine imkân tanıyan tek siyasal örgütlenme vardır o da AK Parti’dir. AK Gençlik sade bir gençlik değildir.

AK Gençlik milletimizin umudu, 2023 hedefimizin baş aktörüdür.”

 

“AK GENÇLİK AK PARTİ’NİN BİR MANİFESTOSUNU İHTİVA EDER”

Başkan Sekmen, “Türkiye’nin elde ettiği büyüme ivmesinin sürdürülebilir olması, yalnızca ekonomik, siyasal ve diplomatik ilişkilerin istikrarına bağlı olmayıp, aynı zamanda gençlere verdiği önemle ve gençliğe biçtiği rolle de yakından ilgilidir. Gençlerin içinde yaşadıkları zamanın ve mekânın gereklerine uygun bir yaşama alanına kavuşmaları, hem kişisel gelişimlerinin en üst düzeyde karşılanması açısından hem de dış dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilecek donanıma erişmeleri bakımından son derece önemlidir” dedi. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Türk siyasal hayatındaki klasik-geleneksel konumlandırmanın ötesine geçen ve gençleri karar alma mekanizmalarına etkin bir şekilde katan, gençleri kurucu bir aktör olarak benimseyen bu yaklaşım sadece AK Kadrolar da vardır.

AK Gençlik AK Parti’nin bir manifestosunu ihtiva eder. Ülkemizdeki klasik gençlik algısı AK Parti ile değişmiş, istikrarla büyüyen ülkemizin nihai geleceği sizlerin istikbali üzerine kurulmuştur. AK Gençlik ahlak ve erdemlik üzerine kurulan milli ve manevi bir ruha sahip, kendisini tevhid ve Hak yolu için şahadete adamış gençlerden oluşmaktır.

Türkiye’nin uluslararası bir güç statüsüne ulaşabilmesi için, öncelikle gençlerinin söz konusu sorunlarına odaklanması ve dış dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilecek donanımda bir gençlik profiline sahip olması elzemdir. İşte 21. yüzyılda bu profili yakalayan tek bir gençlik vardır o da AK Gençlik’tir.”

 

Resimler & Fotoğraflar