İMAR PLANI VE DEĞİŞİKLİKLERİN ASKIYA ÇIKARILMASI

Erzurum İli Palandöken İlçesi, Yunus Emre Mahallesi 1026 ada 6 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz için dilekçe sahibince başvurularak; "Palandöken İlçe Belediye Meclisinin 04.05.2015 Tarih ve 64 Sayılı Kararı ve Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisinin 17.03.2017 Tarih ve 143 Sayılı Kararıyla imar planlarında refüj ve yolda kalmakta olup 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunun 41. Maddesinde belirtilen; “Ek Madde 1- (Ek: 20/8/2016- 6745/33 md.) Uygulama imar planlarında umumi hizmetlere ve resmî kuramlara ayrılmak suretiyle mülkiye! hakkının özüne dokunacak şekilde tasarrufu hukuken kısıtlanan taşınmazlar hakkında, uygulama imar planlarının yürürlüğe girmesinden itibaren beş yıllık süre içerisinde imar programlan veya imar uygulamaları yapılır ve bütçe imkânları dâhilinde bu taşınmazlar ilgili idarelerce kamulaştırılır veya her hâlde mülkiyet hakkım kullanmasına engel teşkil edecek kısıtlılığı kaldıracak şekilde imar planı değişikliği yapılır yaptırılır. (İptal: Anayasa Mahkemesinin 20/12/2018 tarihli ve E.: 2016/181 E: 2018/111 sayılı Karan ile) (Ek cümle:16/11/2022-7421/3 md.) Bu süre içinde belirtilen işlemlerin yapılmaması halinde taşınmazların malikleri tarafından mülkiyet hakkından kaynaklı bedele ilişkin açılacak davalar, adli yargıda görülür. "Hükmüne istinaden geçen sürede söz konusu alanda herhangi bir işlem yapılmamış olup söz konusu alanın eski planlarda ki haline geri döndürülmesi" hususunun askıya çıkarılması

Meclis kararı için tıklayınız.

Muratpaşa Mahallesi 223 adayı kapsayan alan için alınan meclis kararı ile yapılan plan değişikliğinin askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum ili Aziziye İlçesi Ilıca mahallesi 3125 ada 5, 6, 7, 8, 9, 10, 22, 27, 28, 30, 31, 32 ve 34 numaralı parsellerde kayıtlı taşınmazların imar planı hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum ili Aziziye İlçesi Ilıca mahallesi 3206 ada 1 numaralı parselde kayıtlı taşınmazların imar planı hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum İli Aşkale İlçesi, Yeniköy  Mahallesi 115 ada 3, 4, 5 ve 7 numaralı parsellerde kayıtlı taşınmazlarda yapılan imar planı hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum İli İspir İlçesi, Köprüköy Mahallesi 101 ada 1183 ve 2124 numaralı parsellerde yapılan Nazım ve Uygulama İmar Planı yapılması hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum İli Hınıs İlçesi, Yukarı Kayabaşı Mahallesi 84 ada 1, 2, 3, 4 ve 5 numaralı parsellerde Nazım ve Uygulama İmar Planı yapılması hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum Su Kanalizasyon İdaresinin talebi üzerine ekonomik kullanım ömürlerini tamamladıkları ve yerleşim alanı içerisinde kalmaları sebebiyle işlevselliklerini yitirdikleri aynı zamanda kot ve konum açısından günümüzün şartlarında şehrimizin su ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldıkları tespit edilen depo yeri ve su dağıtımı isale hattı güzergahlarına dair hazırlanan projelerin onaylı imar planlarına işlenmesi hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum ili Aziziye, Yakutiye, Palandöken İlçe Planlarına “İmar Planında Villa-Dubleks Bölgesinde her bir bağımsız bölüm için otopark, zemin terası ya da ikisinin de aynı anda yapılması durumunda taban alanı kullanım hakkına toplamda 20 m² ilave edilir” plan notunun eklenmesi hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Veyisefendi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanına ait imar planlanın yeniden değerlendirilmesi hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Dağ Mahallesi II. Etap Riskli Alanına ait imar planlanın yeniden değerlendirilmesi hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum İli Yakutiye İlçesi, İbrahimpaşa Mahallesi 578 ada 1 numaralı parsel ve Camiikebir mahallesi 569 ada 1 numaralı parseldeki taşınmazlar için hazırlanan Koruma amaçlı imar plan değişikliği Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 29.07.2024 Tarih ve 6557 Sayılı kararıyla uygun bulunmuş olup söz konusu imar plan değişikliği hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum İli Yakutiye İlçesi, Lalapaşa 652 ada 4 numaralı parseldeki taşınmazlar için hazırlanan Koruma amaçlı imar plan değişikliği Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 29.07.2024 Tarih ve 6558 Sayılı kararıyla uygun bulunmuş olup söz konusu imar plan değişikliği hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum İli Yakutiye İlçesi, Soğukçermik, Dadaş ve Kırkgöze Mahalleleri I46B02D3D, I46002D4C, I46B02D4D, I46B02D4A, I46B02D4B, I46B02D3A, I46B02D1D, I46B02A1D, I46B02A4D, I46B02A4A, I46B06A3A, I46B06A2D, I46B06A4B, I46B06A4A, I46B01C3C, I46B01C3B, I46B01C2C, I46B01B3B, I46B01B3C, I46B01C2B, H46C13D3C, H46C18A2B, H46C18B1A paftalarını kapsayan alanda Yakutiye Belediyesi tarafından resen yapılan imar plan değişiklikleri hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum İli Hınıs İlçesi, Tanır Mahallesi 103 ada 3 numaralı parselde Nazım ve Uygulama İmar Planı hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum İli Tekman İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi 107 ada 33, 35 numaralı parsellerin bulunduğu adanın parsel sınırlarına göre yeniden düzenlenmesini içeren imar plan değişikliği hususunun askıya çıkarılması.

Meclis kararı için tıklayınız.

Erzurum İli, Yakutiye İlçesi sınırları içerisinde bulunan Akdağ Sanayi Sitesinin bulunduğu alanın 5393 Sayılı Belediye Kanununun 73. Maddesi kapsamında Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilmesi ve 1/1000’lik Uygulama İmar Planı ve 1/5000’lik Nazım İmar Planlarının yapılması hususunun askıya çıkarılması.