ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ENGELLİ HİZMETLERİ
> Hakkımızda
Hakkımızda
Vizyon - Misyon ve Hedeflerimiz

 

Erzurum ili sınırlarında ikâmet eden engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırabilecek yardımları sağlamak, verilecek kurslar ile el becerilerini geliştirmek ve bunun yanı sıra kabiliyetlerini sergileyerek topluma kazandırılmalarını sağlayabilmek. Toplu ulaşım araçlarından faydalanan engelli vatandaşlarımız için ücretsiz kardelen kart, yürüme yetisi zayıf olan/olmayan vatandaşlarımız için kenedyen değnek, akülü araç/manuel sandalye desteği, işitme engelli vatandaşlarımız için işitme cihazı desteği sağlayabilmeyi amaçlamaktayız.

 

 

         Birim olarak engelli vatandaşlarımıza mesleki ve sanat kursları, medikal yardım ve danışmanlık alanlarında hizmet vermekteyiz.  ESMEK Toplum Merkezi’nde İşitme engelli vatandaşlarımıza Resim Kursu, Ebru Kursu ve Kur’an-ı Kerim Kursu, bunun yanı sıra Görme engelli öğrenciler için Mehmet ÇALMAŞIR eğitmenliğinde Müzik Kursu Çeşitli engelli gruplarında ki vatandaşlarımız için Yaz Spor Kursu, Ayakkabıcılık Kursu, Ahşap Boyama Kursu gibi kurslar açarak engelli vatandaşlarımızın el becerileri geliştirmelerini ve eğlenmelerini sağladık.

 

        Hizmet verdiğimiz kişi sayısını, 2017 yılında daha da artırarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli projeleri üreterek engelli vatandaşlarımızın faydalanabilmelerini sağlamak. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları medikal malzeme teminlerini sağlayarak doğuştan veya sonradan kaybettikleri uzuv ve yetilerinin verdiği eksikli minimum seviyeye indirebilmek.