ŞAMPİYON B.B. ERZURUMSPOR’A COŞKULU KARŞILAMA
Gnc.T:26.05.2017

Gümüşhanespor ile oynadığı final maçını kazanarak PTT Birinci Lig’e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, kentte krallar gibi karşılandı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan, Erzurumlu bürokratlar, Kulüp Yönetimi, Teknik Heyet ve futbolcular, İstanbul’dan Erzurum’a havayoluyla geldi. Dadaşlar Erzurum Havalimanı’nda ilk önce seremoniyle karşılandı. Davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılanan Erzurumspor için şükür kurbanı kesildi. Erzurumsporlu taraftarlarla birlikte yüzlerce araçtan oluşan konvoyla şehir turu atan B.B. Erzurumspor kafilesi kendileri için hazırlanan özel otobüsle kent caddelerinde halkı selamladı. Başkan Sekmen, tezahüratta bulunan taraftarlara karanfillerle cevap verdi. Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere kent trafiği şampiyonluk coşkusunda adeta kilitlendi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kulüp Başkanı Ali Demirhan ile birlikte Olimpiyat Park’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Sekmen, “Erzurumspor Türk futbolunun markası ve Anadolu’nun en gözde takımlarından biridir. Elde edilen başarının mimarları hedefe inanlar ve Mavi Beyazlı camiaya gönül verenlerindir. 7’den 70’e herkes bu başarının sahibidir. Kulüp Başkanımız Ali Demirhan kardeşimi, yöneticilerimizi, teknik heyeti ve futbolcularımızı şehrim adına canı gönülden kutluyorum” dedi. Bu arada Başkan Sekmen, Erzurumsporlu futbolcuları altınla ödüllendirdi.