ÖZEL SPORCULAR TÜRKİYE KAYAK ŞAMPİYONASI BAŞLADI
Gnc.T:17.01.2017

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Erzurum'da gerçekleştirilen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası başladı. Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi’nde 22 kulüpten 50 sporcunun mücadele ettiği organizasyon öncesi, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt'un katılımıyla Snowdora Oteli’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Vali Azizoğlu, kentin birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını ve Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası'nın burada gerçekleştirilmesinden dolayı da gururlu olduklarını aktardı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt ise organizasyonu kentte düzenlemelerinde kendilerine destek olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Valiliği ve Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti. Toplam 14 branşta özel çocuklara spor yaptıran bir federasyon olduklarını aktaran Kurt, "Buradan seçilecek sporcularımız, milli takım kamplarında hazır hale gelip, mart ayında Fransa'da yapılacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edeceklerdir. Hepsine şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

“HAYATIMIZIN HER ANINDA ÖZEL VATANDAŞLARIMIZ VE SPORCULARIMIZ VAR”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, şunları kaydetti: “Hayatımızın her alanında her kesintisinde özel kardeşlerim, özel vatandaşlarımız var. Elimizden geldiğince onlarla ilgili bütün aktivitelere katılmalarını sağlıyoruz. Tabi bu çalışmalar, özel sporcularımızda daha da bir anlam kazanıyor. Bilindiği üzere Palandöken ve Konaklı’daki kayak tesislerini, kış spor merkezlerini Özelleştirme İdaresi temmuz ayında Büyükşehir Belediyesi’ne devretti. O günden bugüne bazı iyileştirmeler yaptık. Kış spor merkezlerinde diğer alanlarda yaptığımız iyileştirmeleri önümüzdeki 2017-2018 sezonundan itibaren bu özel kardeşlerimizin, özel yavrularımızın en güzel şekilde istifade etmelerine imkân sağlayacak hale getirmeye çalışacağız. Bunun sözünü buradan veriyorum. Biz bütün özel kardeşlerimizle yakından ilgilenmeye gayret ediyoruz. Onlar bizim bire bir parçamız, birer yavrumuz. Bu organizasyonu yapan başta Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na ve spora gönül vermiş Valimize teşekkür ediyorum. Tüm özel sporcularımıza başarılar diliyorum. Dünya şampiyonasına katılacak sporcularımıza da başarılar diliyorum. Başkanımızın, ‘Erzurum’da kayak bilmeyen genç kalmayacak!’ diye bir taahhüdü vardı. O çerçevede 8-12 yaş grubundaki genç yavrularımıza kayak öğretiyoruz. İlk sene 1600, ikinci sene 4000, bu seneki hedefimiz de 7000 yavrumuza İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle beraber yirmişer saat kayak dersi veriyoruz. Birer de sertifika veriyoruz. Özel sporcularımızdan da 30 kardeşimize sömestr sonrası bu hizmeti vereceğiz. Gönüllü olan kardeşlerimiz arkadaşlarımızla temas kurarlarsa sömestr sonrası 30 tane özel kardeşimize de inşallah kayak dersi vereceğiz.”