KARLA MÜCADELEDE GECE MESAİSİ
Gnc.T:15.12.2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmasında kenti baştan aşağı kardan temizledi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, karla mücadele çalışmalarını bizzat yerinde inceleyerek ekipleri denetledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Kar Timleri, yoğun kar yağışı nedeniyle karla kaplı yolları ulaşıma açmak için 400 personel ve 128 iş makinesiyle ana ve ara arterler, cadde ve sokaklar ile araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri kardan temizledi. Başkan Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ekiplerin mesai mefhumu gözetmeksizin sahada canla başla görev yaptığını ifade etti. Sekmen, şunları kaydetti: “Erzurum’da dün geceden itibaren yoğun bir kar yağışı yaşandı. Belediye olarak almış olduğumuz tedbirleri uygulamaya koyarak etkin bir mücadele yaptık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak ana arterlerden bizler sorumluyuz. Ana arterlerin açılması bize ait. Kırsalda da ana yolların kar mücadelesini belediye ekipleri olarak bizler yapıyoruz. Ayrıca karayollarını da Karayolları’nın sorumlu ekipleri var, onlar temizliyor. 24 saat ekiplerimiz iş başında. Temizlediğimiz caddeler, devam eden yağışla birlikte tekrar kapanıyor. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Erzurum bir kış şehri… Elbette ki kar yağışı olacak. Allah’ın bir nimeti, ben nimet olarak görüyorum. Üzerimize düşen ne ise yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bu vesileyle vatandaşlara duyuru yapıyorum. Sokakta kalan, kimsesiz, sıkıntısı olan vatandaşlarımız varsa Belediyemize müracaatta bulunsunlar, telefonlarla 444 16 25 numaralı çağrı merkezimize bildirsinler, biz de gerekli yardımı yapalım. Bakınız 400 personel 128 iş makinesiyle karla mücadele ediyoruz. Hamdolsun hiçbir sıkıntımız yok. Biz bir yandan temizliyoruz, bir yandan da kar yağışı devam ediyor. Hizmetlerimiz aksamadan devam edecek. Vatandaşlarımız Whatsapp hattımıza mesaj atabilirler. Bizzat ekibimle beraber 24 saat uyanık olarak bu hizmetleri takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın hizmetinde olmaktan dolayı da hem mutluyuz hem de hizmet etmekten gurur duyuyoruz.”