ETNOSPOR’DA ERZURUM OTAĞI ZİRVE YAPTI
Gnc.T:28.08.2016

Dünya Etnospor Kültür Festivali’nde yer alan Erzurum Otağı, yoğun ilgi gördü. Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla düzenlenen festivalde adeta Erzurum rüzgârı esiyor. Küçükçekmece’deki Bezirganbahçe Meydanı'nda 800 bin metrekarelik alanda kurulan otağlarda tarihe ışık tutan gelenekler yeniden yaşatıldı. Festivale katılan 586 sporcu, 185 atlı sporcu, 175 okçu ve başpehlivanlar sporseverlere unutulmaz bir gün yaşattı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tanıtımı, geleneksel değerlerin yaşatılması ve turizm ögelerinin anlatılması amacıyla kurulan Erzurum Otağı’nda festivale katılan yerli ve yabancı turistlerle İstanbullulara cağ kebabı ve kadayıf dolması ikram edildi. Deri, bakır ve Oltu taşı için kurulan mini atölyeleri ziyaret eden vatandaşlar dolu dolu bir Erzurum günü yaşadı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, otağı ziyarete gelenlere Erzurum’u anlattı. Bu arada İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan da, Erzurum Otağı’nı ziyaret ederek, Dadaşlarla bir araya geldi.