EBB’NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILAN HALEP’E YARDIM KAMPANYASININ TIRLARI YOLA ÇIKTI
Gnc.T:27.12.2016

Erzurum’da 7 Aralık’ta Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun öncülüğünde başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" isimli insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İHH, Deniz Feneri, Hayrat Vakfı ve Vuslat Vakfı tarafından hazırlanan 19 TIR yardım, Halep'e ulaştırılmak üzere Erzurum’dan yol çıkarıldı. ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli, platform olarak başlattıkları kampanyaya yoğun bir ilginin gösterildiğini, Erzurum halkının bir kez daha hamiyetperver ve ensar olduğunu ispatladığını dile getirdi. Kampanya boyunca kendilerini yalnız bırakmayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi’ne teşekkür eden Güvenli, yardımların devam edeceğini açıkladı. Halep’e ve o bölgeye Türkiye genelinden yardımlar gittiğini dile getiren Güvenli, “Bu kampanya devam edecek. Bunun çok daha fazlasının toplanacağına inanıyorum. Yeter ki bizler vatandaşlarımıza yol gösterelim, yardımlarının doğru yere gittiğinden emin olsunlar. Bu 19 TIR, yarın 39 TIR da olur. Ben bu anlamda Erzurumlulara güveniyorum. Bu 19 tırın Halep'teki kardeşlerimize umut olmasını diliyorum" dedi.

SEKMEN: “DADAŞLAR HAMİYETPERVER VE YARDIMSEVERDİR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı konuşmada Erzurum Sivil Toplum Platformu’na ve STK’lara teşekkür ederek Erzurum halkının bir kez daha yardımseverliğinin gösterildiğini bildirdi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Erzurum halkı yine Dadaşlığını, merhametini, hayırseverliğini gösterdi. Sivil toplum kuruluşlarının başkanları kardeşlerimizin el ele vererek uzun süredir yaptıkları bu hayırlı çalışmanın meyvesini alıyoruz. Ne kadar teşekkür etsek, takdir etsek azdır. Burada bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan evvel de yardımlar gönderildi, bugün de gönderiliyor, bundan sonra da göndermeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Çünkü Anadolu’nun da böyle işgale uğradığı, ülkemizin paramparça edildiği bir dönemde dost ve kardeş ülkelerden nice hayırsever insanlar maddi ve manevi yardımlarda bulundular. Ta dost ve kardeş ülkeler Pakistan’dan, Afganistan’dan, inanıyorum ki Suriye’den, Irak’tan, Balkanlar’dan hepsi yardımımıza koştu. Şimdi bizde kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz. Diyoruz ki, ‘Biz buradayız. Biz ayakta durdukça siz kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayacağız ve siz kardeşlerimizin sahipsiz olmadıklarını haykıracağız.’ Başta Valim olmak üzere değerli milletvekillerimize, sivil toplum teşkilatlarımızın değerli başkanlarına ve Erzurum halkına teşekkür ediyoruz.” AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de yardım Tırlarının hazırlanmasında emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da, Erzurum halkının bir kez daha Dadaşlığı yaşatarak zor durumdaki Halep’e yardım elini uzattığını dile getirerek, STK’lara teşekkür etti. AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve birçok STK Başkanının katıldığı programda, konuşmaların ardından, Vuslat Vakfı Başkanı Şevket Gökşan Hoca’nın duası ile 19 TIR’dan oluşan yardım malzemeleri Halep'e ulaştırmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesine uğurlandı.