E.B.B. ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ “OPERASYON” İLE AÇTI
Gnc.T:17.11.2016

Şehir Tiyatrosu “Operasyon” adlı oyunla yeni sezonda seyirciyle buluştu. Kurulduğu kısa zamanda oluşturduğu kadroyla, müzik, sinema ve tiyatro alanlarında nitelikli işlere imza atan Erzurum Büyükşehir Belediyesi (E.B.B.) Sanat Merkezi, şehrin sanat dünyasına farklı bir soluk katıyor. Şehir Tiyatrosu Dramaturgu Ziya Kibar tarafından, Muzaffer İzgü’nün “Sınır” adlı oyunundan günümüze uyarlanan “Operasyon” oyunu, Ortadoğu’daki kanlı oyunun perde arkasını anlatıyor. Bir Rus ve Amerikan askerinin, sınırın en ücra köşesinde tuttukları nöbette yaşadıklarından hareketle küresel bir savaş çözümlemesi yapan oyun, bölgede yaşanan acıya denk düşen bir çığlık niteliğinde… Ziya Kibar’ın yönettiği “Operasyon” oyunu, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ilk gösterisini yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, sahnelenen oyun sonrası burada yaptığı konuşmada, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Tiyatro Grubumuza, Ortadoğu’da yapılmakta olan kanlı operasyonu konu alan oyunlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu oyunun sahnelenmesinde başta Sanat Merkezi Müdürlerimiz olmak üzere emeği geçen hocalarımıza ve oyuncu arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi. Doğan, şunları kaydetti: “Ortadoğu acıların, gözyaşlarının, kanların oluk oluk aktığı bir coğrafya… Her gün binlerce insanın öldüğü, milyonlarca insanın yerinden yurdundan edildiği bir coğrafya Ortadoğu… Her gün milyonlarca insanın bir dilim ekmeğe, bir yudum suya muhtaç olduğu bir coğrafya Ortadoğu… Türkiye Cumhuriyet’imizin Ortadoğu’yu da kapsayan İslam’ın son kalesi olduğunu hepimiz iyi bilmek zorundayız. Yakın zaman önce 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişimine muhatap olduk. Sizler ferasetiniz ile savaş uçaklarından atılan bombalara, helikopterden atılan mermilere, toplara, tanklara iman dolu göğsünüzü siper ederek vatan hainlerine bu fırsatı vermediniz. Siz aziz milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bizim artık bir dünya liderimiz var. Ne kadar hain darbe girişimi olursa olsun, dünyanın hangi tarafından gelen şer odakları olursa olsun onun önderliğinde sizlerin desteğiyle Türkiye kabuğunu kıracak ve ilerleyen yıllarda dünyanın süper gücü olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’mizin sadece tiyatro grubu yok. Aynı zamanda müzik kursları, müzik koroları da var. Bu koromuzun başında da şehrimizin halk müziği dalında duayeni, yaşayan efsanesi Mehmet Çalmaşur Hocamız var. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey göreve geldiği ilk günden itibaren şunu söylüyor: ‘Erzurum’a üç alanda hizmet edeceğiz. Bunlardan birincisi rutin belediyecilik hizmetlerimiz, diğeri şehrin ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak, bir diğeri de sosyal, kültürel ve sportif alanda şehrimizi kalkındırmak.’ Bu alanlarda ilk günden itibaren gerek altyapı ve üst yapı çalışmalarıyla gerek ekonomik kalkınmaya yönelik girişimleriyle gerekse de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda verdiği desteklerle bunu gösteriyor. İnanıyorum ki yakın zamanda hem tiyatro grubumuz hem de müzik gurubumuz şehrimizde olduğu gibi ülkemiz genelinde de adından sıkça söz ettirecek çok önemli programlara, çok önemli tiyatro oyunlara imza atacaktır.”