BÜYÜKŞEHİR VE A.Ü’DEN ÖNEMLİ PROJE
Gnc.T:25.04.2017

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi arasında, “Sahipsiz Hayvanların Rehabilitasyonu Projesi” protokol anlaşması imzalandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından imzalanan protokol ile sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların rehabilite edilmesi amaçlanıyor. İmzalanan protokole göre Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan sahipsiz hayvanlar, belediyeye ait bakımevinde, rehabilite süresince muhafaza edilecek ve rehabilitasyon için Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden yardım alınacak. Aynı zamanda hayvanların ortopedik ve travmatik hastalıkları da yine Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde yapılacak. Diğer taraftan yapılan anlaşmayla Veteriner Fakültesi öğrencileri, zorunlu stajlarını Büyükşehir Belediyesi hayvan bakımevinde yapabilecekler, ayrıca bu iki kurum tarafından ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları da yürütülecek. Toplum sağlığının korunması ve hastalıklı sokak hayvanlarını sağlıklarına kavuşturulması amacıyla imzalanan anlaşma iki kurum arasında 1 yıl süreyle geçerli kalacak.