BÜYÜKŞEHİR VE A.Ü’DEN “GÖLETLERİ BALIKLANDIRMA PROJESİ”
Gnc.T:12.11.2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi’nin işbirliğinde yaban su hayatının devamlılığını sağlamak, sportif olta balıkçılığını geliştirmek, göl ve göletlerdeki balık popülasyonunu artırmak ve ekosistemini canlı tutmak amacıyla “Göletleri Balıklandırma Projesi"  hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından ortaklaşa yürütülen projede ilk adımlar atıldı. Bu nedenle çalışmalar yapılmadan önce göletlerin su kaynağında doğal olarak bulunan balıkların gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak için etüt çalışmalarına başlandı. Etüt çalışmaları sonrasında göletlere uygun balıkların atılması planlanıyor. Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Arslan’ın yakından takip ettiği proje kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yaptığı göletlere balıklar atılarak il genelindeki 2 bin ton balık üretiminin 10 bin tona çıkarılması hedefleniyor. Göletlerin balıklandırılması noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması maksadıyla yapılan çalışmada etüt çalışmasının ardından göletlere atılacak balıklarla yaban su hayatının devamı sağlanacak.