BÜYÜKŞEHİR OLUR’UN ALTYAPISINI BAŞTAN AŞAĞI YENİLİYOR
Gnc.T:01.12.2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olur ilçesinin altyapısını baştan aşağı yeniliyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’nün ekipleri, ilçede hummalı bir çalışma içerisinde… Altunkaya, Aşağı Çayırlı, Aşağı Karacasu, Atlı, Beğendik, Beşkaya, Bozdoğan, Ilıkaynak, Kaledibi, Karakoçlar, Keçili, Kekikli, Köprübaşı, Oğuzkent, Olurdere, Ormanağzı, Sarıbaşak, Soğukgöze, Süngübayır, Taşlıköy, Yaylabaşı, Yeşilbağlar, Yolgözler ve Yukarı Çayırlı mahallelerinde gece gündüz görev yapan ESKİ’nin ekipleri, 11 ayda 36 bin 780 metrelik içme suyu hattı, 15 bin 614 metre de kanalizasyon hattı çalışması yaptı. Kanal ve isale hattı çalışmalarının sürdüğü ilçede 3 farklı noktaya 250 kişilik, 5 farklı bölgeye de sızdırmalı fosseptik çalışması gerçekleştirildi. ESKİ, Olur ilçesinde isale hattı ve su deposu yapımını sürdürüyor.

COŞKUNLAR GRUP İÇMESUYU İSALE HATTI PROJESİ

İlçede yapımı devam eden Coşkunlar Grup İçmesuyu İsale Hattı Projesi kapsamında Olur ilçesindeki Olurdere, Yeşilbağlar, Köprübaşı, Güvendik mezrası, Kaledibi, Kaledibi Kutlu mezrası ve Kaledibi Duracık mezrası sakinlerinin su problemi tamamen sona erecek. 50 kilometre içme suyu hattının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60’a ulaştı. Söz konusu projeyle 6 mahalledeki terfili sistem (Elektrikli) için kullanılan enerjiden de tasarruf edilmiş olunacak. Olur ilçesi sakinleri, “İçme suyu ihtiyacımız Büyükşehir’in bu projesi sayesinde tamamen çözüme kavuşacak. İlçemizin köylerindeki su ve kanalizasyon problemi Başkanımız Mehmet Sekmen’in talimatları ve ESKİ’nin çalışkan ekibiyle sona erdi. Bugün ilçemizin en uzak mezrasında bile çok şükür su akıyor. Bu şehrin güzelleşmesi için kentin sorunlarıyla hemhal olanlardan Yüce Allah razı olsun” dedi.