BÜYÜKŞEHİR’DEN TARIM VE HAYVANCILIĞA TAM DESTEK
Gnc.T:29.03.2017

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Oltu’nun Tuzla Mahallesi’ne gölet yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekipleri, Oltu’nun Tuzla Mahallesi’ne hayvan içme suyu ve tarımsal sulama amaçlı 180 bin metreküp kapasiteli gölet inşa ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 92’nci çalışması olan Tuzla Göleti’nden 3 bin 500 büyük ve küçükbaş hayvan yararlanacak. 70 hektarlık alanın su ihtiyacını karşılayacak olan gölet, ilçenin tarımsal hayatına da katkı sunacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Amacımız zengin mera varlığına sahip bu toprakların bütün nimetlerini keşfetmek ve değerlendirmektir” dedi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “650 bin büyükbaş, 705 bin de küçükbaş hayvan varlığına sahip olan tarım şehri Erzurum’da 3.6 milyar liralık tarımsal üretim değerine sahip olan bu kenti yeniden tarım ve hayvancılığın yükselen şehri yapmak adına 3 yılda önemli çalışmalara imza attık ve atıyoruz da. Büyükbaşta 650 bin baş ile ülkemizde 2. sırada yer alıyoruz. 26 ilin büyükbaşından ve 5 ilin toplam hayvanından daha fazla hayvanı il dışına sevk etmekteyiz. Küçükbaşta 705 bin baş ile ülkemizde 22. sıradayız. Bizim tek bir derdimiz var. Bundan 50 yıl önce ülkemiz ve bazı komşu devletlerin et ihtiyacını karşılayan bir vilayettik. İnşallah yeniden hayvancılıkta lider bir şehir haline geleceğiz. Şimdiye kadar Erzurum’a her biri küçük baraj niteliğinde olan 92 gölet kazandırdık. Hedefimiz 2 yılda 100 gölet daha yapmak. 758 bin tonluk süt üretimi ve 10 bin tonluk kırmızı et üretimi olan şehrimizi, yapımı devam eden Canlı Hayvan Borsası ve Canlı Hayvan Pazarları ile yeniden zirveye taşıyacağız.”