BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI
Gnc.T:25.11.2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kurum bünyesinde bulunan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü unutmadı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler Günü programında ESMEK bünyesinde yer alan öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Öz, “Ben 27 yıl önce 1989 yılında öğretmenliğe başladım. Belki çok öğretmenlik yapmadım ama öğretmenlik süratli geçen ve insanı yıpratan bir meslek. Öğretmenin, eğitimin en önemli argümanı olduğunu bilerek çalışmanızı ve enerjiniz bitmeden işinize devam etmenizi diliyor gününüzü kutluyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, “Toplumu şekillendiren, topluma yön veren bir camianın mensuplarısınız. Bu yönüyle ne kadar iftihar etseniz azdır. İnsanlarımızı yetiştiren, topluma da zaman zaman rehberlik eden bu camia, saygı duyduğumuz, sevdiğimiz, bağrımıza bastığımız bir camiadır” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin milli eğitime büyük katkılar sunduğu ifade eden Genel Sekreter Kiremitci, şunları kaydetti: “Göreve geldiğimizde Erzurum’da üç tane meslek edindirme kursumuz vardı. İsmi değişikti ama bu fonksiyonu ifa eden üç tane kurumumuz vardı. Biri Mahallebaşı’nda, biri Çaykara İş Merkezi’nde, bir tanesi de İstanbulkapı’da… O zamanki arkadaşlarımıza, ‘Biz meslek edindirme kurslarına ayrı bir önem veriyoruz. Bu önemi icraata geçirmek için üç tane meslek edindirme kursu yeterli değil. Bunların sayısını onlara, yirmilere taşımak zorundayız’ dedik. Bir hedef gösterdik ve bugün, 20’nin üzerinde meslek edindirme kursumuz var. İki buçuk senede yediye katlamışız. Bizler Büyükşehir Belediyesi yöneticileri olarak bu iş yoğunluğunda böyle bir faaliyetin içerisindeysek, bu kadar iş yoğunluğunun arasında bu işin önemini idrak edebiliyorsak, sizlere de bu kurumların yöneticileri olarak,  öğretmenleri olarak en az bizim kadar, bizden daha fazla görev düşüyor. Bunların hem yaşatılması hem yaygınlaştırılması hem de buradaki eğitimlerin kalitesi noktasında öncelikle sizlere büyük görev düşüyor. Meslek edindirme kurslarını önemsiyoruz ve hem il merkezinde hem de ilçelerde daha da yaygınlaştırmak, geliştirmek istiyoruz. Her zaman yanınızdayız; bunu bilesiniz. Altını çizerek belirtmek istiyorum ki bu işi çok önemsiyoruz. Biz öğretmenler olarak üzerimize düşeni yaparsak dolayısıyla donanımlı bir toplum yetiştiririz.”

“MUALLİM ORDUSU ÖĞRETMENLERİMİZ MEDARI İFTİHARIMIZDIR”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da, öğretmenliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu ifade etti. Tavlaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yılında az sayıda olan kurslarımızı bütün ilçelere yaymak ve daha da çoğalmak için yoğun bir çalışmamız var. Bunlar niçin yapılıyor? Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması, geleceğe yönelik endişelerini gidermesi, okumaya devam edenlerin üniversite aşamasında bilgi ve becerisinin olması, okuma imkânı olmayan çocuklarımızın da bir el becerisinin olması… Öğretmenler öyle kutsal bir görevi üstlenmiş bulunuyorlar ki zaman ilerledikçe, eğittiğiniz öğrencilerinizin önemli yerlerde görev aldığını gördüğünüzde ne kutsal bir görev yapmış olduğunuzun anlamına o gün daha fazla varacaksınız. Öğretmenler olarak bir idealiniz, bir gayeniz, bir hizmet aşkınız var. Çünkü öğretmenlik başka türlü yapılamaz. Ailelerin kendi çocuğu ile ilgilenmediği kadar sizler her ailenin, her karakterdeki çocuğuyla ilgileniyorsunuz ve onlara bir şeyler verebilmenin gayretini sarf ediyorsunuz. Onların başarılarını görünce de mutlu oluyorsunuz. Çünkü öğretmenlik böyle kutsal bir görevdir. Öğretmenlik ayrı bir fedakârlık gerektiriyor. Her öğretmen, geleceğimizi kurtaracak çocuklarımızın yetişmesi, bu vatana, bu millete hizmet etmesi için fedakârlık yapmaktadır. Eğitime ve öğretime yönelik hizmetlerimiz sadece meslek edindirme kurslarıyla sınırlı değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibi Erzurum il merkezi ve ilçelerinde 1200’ün üzerinde okulda yavrularımızın daha iyi bir eğitim alabilmeleri, öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda eğitim verebilmeleri için boya, badana, bakım, onarım, bahçe düzenlemesi, asfalt çalışması yaptı. Çocuklarımızın daha hijyenik şartlarda ders yapabilmeleri, öğretmenlerimizin daha mutlu bir şekilde ders verebilmeleri için elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz. Ülkemizin yaşamış olduğu 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili milletimizin vermiş olduğu tepki, bizleri eğiten öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitimin gün yüzüne çıkmasıydı. Millet olarak hep birlikte öğretmenlerimizden aldığımız o eğitimle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yanında yer alarak darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine karşı tek vücut olarak hep birlikte milli hâkimiyet ilkesinde hareket ettik. Bunu siz öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitim sayesinde başardık. Sizler, bu toplumun ne kadar iyi eğitim verirseniz, bu çocukların gelecekle ilgili düşünceleri, kaygıları ortadan kalkmış olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün öğretmenlerimizin yanındayız.”