BÜYÜKŞEHİR’DEN HASTA KURTARMA OPERASYONU
Gnc.T:08.12.2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Pasinler’de gerçekleştirdiği nefes kesen hasta kurtarma operasyonunda hamile bir kadını sağlık ekiplerine ulaştırdı. Kriz Merkezi, bir ihbarı değerlendirerek Pasinler’in Başören Mahallesi’nde doğum sancısı çeken Güleser Korkmaz ile 3 çocuk, 3 sağlık ekibi, 2 özel firma çalışanı ve Başören Mahalle Muhtarı Sebahattin Korkmaz’ın bulunduğu yerde mahsur kaldığını Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Söz konusu durum üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Karla Mücadele Ekipleri, kar ve tipiden dolayı yolu kapalı olan ve yer yer görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü yolda 15 saat süren çalışma sonrası yerleşim yerinde mahsur kalan vatandaşlara ulaştı. Yapılan çalışma sonrası hamile olan anne Güleser Korkmaz ve beraberindekiler, Başören Mahallesi’nden alınarak çetin geçen bir yolculuk sonrası sağlık ekiplerine kavuşturuldu. Korkmaz ailesi, hasta kurtarma operasyonu nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Mahallemizde hastamızın ve yolda mahsur kalanların olduğunu Kriz Merkezi’ne ilettik. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın karla mücadele ekipleri mahallemize ulaşarak hastamızı sağlık ekiplerine ulaştırmak için büyük bir çaba gösterdi. Yapılan hizmet ve gösterilen hassasiyetten ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e teşekkür ederiz” dedi.