BÜYÜKŞEHİR’DEN CENAZE HİZMETLERİNDE YENİ BİR YATIRIM DAHA
Gnc.T:19.11.2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentte yürüttüğü yatırım seferberliğine devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, cenaze hizmetlerindeki yüksek kalite öngörüsünü hayata geçiren Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı yürüttüğü proje kapsamında Mezarlık Şube Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası ile Kur’an Kürsüsü, düzenlenen sade bir törenle açıldı. Törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile diğer yetkililer katıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, açılışta yaptığı konuşmada, “Hizmetleri ölülerimize de yani dünyadaki hizmetini tamamlayıp Ukba’ya göç eden insanımıza da yapıyoruz” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Kıraç, şunları kaydetti: “Erzurum’da göreve başlayınca değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in, ‘Bir bakın mezarlıklarımızın durumu nedir, ne değildir’ şeklindeki talimatlarıyla hemen çalışmalara başladık. Önce bir rapor sunduk, sonra kolları sıvadık; şuanda sizlerin de gördüğü güzel hizmetleri yaptık. Şuan Erzurum’da verilen mezarlık hizmetlerinin hiç biri Türkiye Cumhuriyeti’nde, İstanbul’da dâhil olmak üzere verilmiyor. Bunda çok iddialı konuşuyoruz. Gördüğünüz Kur’an Kürsüsü yontma taştan yapılmış ve burada her gün hafızlar tarafından bir Kur’an-ı Kerim hatmi okunmaktadır. Ülkemizde sadece Topkapı Sarayı’nda 24 saat hatim okunmaktadır. İşte ikincisi de Erzurum’da oldu. İddialıyız, 24 saat Kur’an-ı Kerim’in hatmedilmesi Erzurum’da devam edecek. Bizim bir misyonumuz var; cenazesi olan hemşerimiz buraya geldiğinden itibaren o kişiyi en iyi şekilde karşılayıp, istirahat edeceği salonumuza alıp, onun acısını paylaşmak. Buradaki hocalarımız ona telkinde ve ikramda bulunmak suretiyle belediyemizin misyonunu yerine getiriyorlar. Vizyonumuz ise; ‘Hizmet bizim işimiz’ Biz hizmet yapmak durumunda olan yerel yöneticileriz. Hizmetin en iyisine layık olan Erzurum halkımızdır, Dadaşlardır. Allah’ın izniyle Erzurum halkına hizmetin en iyisini vermek durumundayız.”