BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇALIŞANLARINA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Gnc.T:19.11.2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verdi. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Palandöken Gençlik Merkezi eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitime, kurumun çeşitli birimlerinde görev yapan personel katıldı. İş sağlığı uzmanlarınca gerçekleştirilen eğitim programında Büyükşehir’in çalışanları, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili genel konular, sağlık ve teknik konular hakkında bilgilendirildi. Eğitimde çalışanlara, işçi ve işverenlerin çalışma ortamlarındaki haklarını ve sorumluluklarını düzenleyen 4857 Sayılı İş Kanunu ve 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu anlatıldı. Meslek hastalığı ve iş kazası hakkında da bilgi verilen eğitim programında, çalışma ve yük kaldırma şekilleriyle ilgili bilgi verilerek bilinçsiz çalışmadan dolayı oluşabilecek meslek hastalıkları ifade edildi.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ NEDİR?

İş Sağlığı; tüm mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hallerinin en üst düzeyde tutulması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi çalışmalarıdır. İş Güvenliği; iş yerinde işin yürütülmesi ile ilgili olarak meydana gelen tehlikelerden, sağlığa zarar verebilecek şartlardan korumak ve daha iyi bir iş ortamı oluşturmak için yapılan sistemli bilimsel çalışmalardır.