BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
Gnc.T:11.07.2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 16 branşta 3 bin öğrencinin katıldığı Yaz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı. Kursların düzenleneceği Olimpiyat Parkı’ndaki açılış programına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Karate gösterisinin yapıldığı açılış programında konuşma yapan Başkan Vekili Tavlaşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğimizin teminatı yavrularımıza büyük önem verdiğini vurguladı. Tavlaşoğlu, “Karate gösterilerini izlediğimiz Bayram, Emir ve Ömer kardeşlerimiz 3 yıl önce sizin gibi Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulu’nda ilgili branşa başladı. Bu yıl içerisinde düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda kardeşlerimiz birinci oldu. İnanıyorum ki sizden de uluslararası müsabakalarda ülkemizi başarıyla temsil edecek Bayramlar, Emirler ve Ömerler çıkacak ve iki gün önce altın madalya kazanan atletlerimiz gibi ülkemize altın madalyalar kazandıracak” dedi.

Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’da çok sayıda çalışma yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in çalışmalarıyla 2014 yılında başlayan değişim rüzgârı şehrimizde hem altyapıda hem üst yapıda hem de kültürel ve sosyal birçok alanda devam ediyor. En çok önem verdiğimiz çalışmaların başında geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız geliyor. Çünkü onların içerisinden geleceğin belediye başkanları, milletvekilleri, sporcuları yetişecek. Bu yavrularımızın Erzurum’a ve ülkemize önemli katma değerleri olacak. Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları 2014 yılından bu tarafa yapılıyor, her yıl da artan bir sayıda bu Spor Okulları’na talep var. Bu yıl da 3 bin kardeşimiz Yaz Spor Okulları’ndan yararlanmak için bize müracaat etti. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Yaz Spor Okulları yüzme, buz pateni, jimnastik, voleybol, tenis, okçuluk, karate, kick boks, masa tenisi, basketbol, bisiklet, curling, satranç, buz hokeyi, kano ve futbol olmak üzere 16 branşta gerçekleşiyor. 7-14 yaş aralığındaki çocukların katıldığı ve iki buçuk ay sürecek olan Yaz Spor Okulları’na katılacak öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz malzeme temini ve servis imkânı sağlanıyor.”

 

“ÇOCUKLARIMIZ GÖZ BEBEĞİMİZDİR”

Başkan Vekili Tavlaşoğlu, “Çocuklarımızın yaz tatillerini boş geçirmemeleri için hangi dalda istiyorlarsa o dalda müracaat edip bir spor aktivitesiyle buluşmasını istedik” diye konuştu. Tavlaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Spor tesisleri bakımından zengin bir kentiz, ama çocuklarımızın çok büyük bir bölümü yüzme kursuna katılmak için bize talepte bulundu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen, bulunduğumuz alanda iki tane yüzme havuzu yapmak için çalışmaları başlattı. İnşallah bu dönemin sonunda iki tane yüzme havuzu yapılmış olacak ve bir daha ki dönem yüzmeyle ilgili bütün talepler karşılanmış olacak. Çocuklarımız bizim göz bebeğimizdir. Bu kurslara gelip giderken her türlü emniyeti düşündük. Taşımalarını ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’nin kendi araçlarıyla gerçekleştireceğiz. 16 branşta uzman antrenörler tarafından kurslar verilecek. Bu iki buçuk aylık sürenin sonunda her bir yavrumuzu kurs gördüğü branşta eğitilmiş birer sporcu olarak sizlere teslim etmek istiyoruz.” Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden beri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in koymuş olduğu hedefe ulaşmak adına, şehrimizin örnek bir şehir olmasını sağlamak amacıyla büyük gayret gösteriyoruz. Erzurum bir tarih kenti, bir kültür kenti, bir sanat kenti ve aynı zamanda da sporun merkezidir. Kentimizin, sporun merkezi olması adına bütün spor dallarında yapmış olduğumuz faaliyetlere ilaveten çocuklarımızın Yaz Spor Okulları’ndan faydalanması için onlara gerekli tüm imkânları sağlıyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte 3 bin yavrumuzun katılımıyla başlatacağımız Yaz Spor Okulları kurslarımızın açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Antrenörlerimizin hepsi kendi alanlarında eğitim almış ve kendini ispat etmiş hocalardan oluşmaktadır. Yaz Spor Okulları’nda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.