BAŞKAN SEKMEN’DEN EN GÜZEL AHDE VEFA ÖRNEĞİ
Gnc.T:19.11.2016

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Ahde Vefa Buluşmaları” kapsamında AK Partililerle bir araya geldi. Geçmiş dönemde AK Parti Erzurum İl Teşkilatı’nın çeşitli kademelerinde görev almış partililerle buluşan Başkan Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Erzurum’un çok büyük sorunları var. Biz de, ‘Erzurum’un, hemşerilerimizin bu sorunlarını nasıl çözebiliriz, insanlarımızı nasıl mutlu edebiliriz’ diye gayret ediyoruz. Bizlere vermiş olduğunuz desteğinizden dolayı sizi utandırmayacağız. Tabi herkesi mutlu etmek, memnun etmek mümkün değil. Cenab-ı Hak bile bu kadar nimet veriyor ama şükredenler var, şükretmeyenler var. Biz de insanınız, hatalarımız, eksikliklerimiz oluyor ama inşallah genel hatlarıyla inanıyorum ki dönemin sonunda insanlar memnun olacak. Elbette ki şikâyet edenler de olur. O şikâyet edenler de ne zaman bizim dönemimiz biter başka bir dönem gelir, başka biri gelir görevi devralır o zaman bizim farkımıza varabilirler. Bu hizmetlerin kolay olmadığını, nasıl zor olduğunu o zaman anlarlar. Ama bizim hakikaten şehrin hem belediyecilik hizmeti olarak hem şehrin sosyal, kültürel, sportif faaliyetleri olarak hatta şehrin üretim şehri olması için neler yaptığımızı, nasıl gayret ettiğimizi Mevla biliyor… Elimizden geldiği kadar yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bunun için sizler bize destek vermiş, emek sarf etmiş, kiminiz emeğinizle, kiminiz cebinizdeki paranızı masraf ederek, kiminiz aracınızla yanımızda oldunuz. Allah razı olsun. Ben hepinize teşekkür ediyorum.”

“BİZİM TEK BİR HEDEFİMİZ VAR: HER ALANDA LİDER BİR ERZURUM”

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un her alanda lider bir kent olacağını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemizde önemli projeler yapıyoruz. İnsan içerisinde olmayınca fark etmeyebiliyor. Tekman’ın su sorunu çözüldü, Oltu’nun yüz yıllık su sorunu çözüldü. Dereden, kuyulardan su içerken şimdi dağda bir akarsu bulduk, suyu bağladık, cazibesiyle Oltu’ya geliyor. Tertemiz su… Horasan’ın yıllarca çözülmeyen su sorununu çözdük. Dereden aldıkları su yerine şimdi dağdan arıtarak su getirdik, akıttık. O ilçelerde yaşamıyorsanız bunları nereden bilebilirsiniz? Narman bir turistik şehir oldu. Bunu ancak giden veya orada yaşayan bilir. Şuanda Hınıs’ın ana caddesinin asfaltı, kaldırımları bitti, ışıklandırma için lambaları takıldı. Ana caddedeki su borularını değiştik, önümüzdeki yıl sokaklardaki su borularını değişeceğiz. Daha temiz daha bol su alacaklar. Binaların cephe sağlıklaştırmaları başladı. Tertemiz bir turistik şehir yapacağız. Hınıs ve Oltu canlı hayvan pazarlarının inşaatını tamamladık, kurdelesini keseceğiz. Karayazı’nın ana caddesinin ve Karaçoban’ın asfaltı, kaldırımları bitti. Çat ilçemizde ayrı bir güzellik oldu. Ana cadde tertemiz, pırıl pırıl… Önümüzdeki yıl binaların cephe sağlıklaştırmalarını yapacağız. Tabi bunları insan gidip görünce bilir, görmeyince bilmez. Genel Merkezimizin yaptırdığı anketlerde, ‘Bugün seçim olsa AK Parti Erzurum’da ne alır?’ sorusuna vatandaşlarımızın yüzde 80’i ‘AK Parti’ demiş. Hamd olsun, şükürler olsun. Halkımız mutlu ve memnun. Şehrin bundan sonra asıl hizmeti yatırım, üretim ve istihdam, işsizliğin çözülmesi. ‘Sorununuz nedir?’ diye sorduğumuz zaman vatandaş, ‘Benim bir derdim var o da işsizlik’ diyor. Tabi Belediye Başkanı olan bundan direkt sorumlu değil ama bu sorunları birilerinin takip etmesi lazım. Ben bu sorunu kendi sorunum gibi aldım ve takip ediyorum. Erzurum, Cazibe Merkezi Alanı olarak ilan edildi. Buraya son yüzyılın en önemli teşvik paketi desteği verildi. İnanıyorum ki bundan sonra şehrimizde büyük bir yatırım hamlesi olacak. Bu yatırım hamlesi de Erzurum’umuzda inşallah yerini bulacak. Beklediğimiz, özlediğimiz yatırımlar gelecek.”