BAŞKAN SEKMEN: “AK GENÇLİK AK DAVA’NIN ÖZNESİDİR”
Gnc.T:31.10.2016

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Gençliğin AK Dava’nın öznesi olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen, Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı’na katılarak, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki AK Partili Genç Hanımlara siyaset dersi verdi. Sekmen, burada yaptığı konuşmada, “Güçlü davalar, güçlü teşkilat mensuplarıyla yürütülür. Eğer davanın bir büyüklüğü, bir yüceliği, bir ağırlığı varsa onu eğitimsiz, kalifiyesiz insanlarla bir yere taşımak mümkün değildir. Güçlü dava güçlü mensuplar, güçlü idareciler ister. Bunun için de güçlü idareciler ile teşkilat ruhunu, dava ruhunu, misyon ruhunu üstlenmiş arkadaşlarla beraber yürütülür” dedi. “Her hareketin bir medeniyet altyapısı vardır” diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Her hareketin bir hedefi, bir ufku vardır. Hem medeniyetsiz hem de ufuksuz hiçbir hareket bir yere varamaz. Bunun için kıymetli genç kızlarımız, genç evlatlarımız sizler bugünün küçüğü gibi görünseniz de çok yakın bir gelecekte ülkemizin önemli fertleri arasında yer alacaksınız. Yeni Fatihler, yeni Kanuniler, yeni liderler sizlerin eseri olacak. Bu da iyi yetişmeye, bilgiye, beceriye, deneyime, tecrübeye bağlı. Bilgisi, becerisi olmayandan ne beklenir? Onlardan bir şey beklenmez. Ama ideal sahibi, güzel ruh almış, medeniyetin değerleriyle bezenmiş bir bireyden elbette ki çok şeyler beklenir. Türkiye’nin gelişim ve değişimine öncü olan partimiz, kuruluşu, örgütlenmesi ve bünyesinde barındırdığı milletine hizmetkâr olan siyasetçileriyle günümüz siyaset bilimcilerinin ilgi odağı halindedir. 3 Kasım 2002 yılından bugüne kadar Türkiye’nin elde ettiği bütün başarıların mimarı hiç kuşkusuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Liderimizin önderliğinde oluşan bu kazanımları yine onun himayesinde hep birlikte çalışıp, geleceğe taşımak zorundayız. AK Parti, toplumun değerlerine dayanarak Cumhuriyet tarihinin en büyük değişim ve dönüşüm hamlesini başlatmış, Cumhuriyetimizi ileri demokrasiyle taçlandıracak reformlara imza atmıştır. AK Parti iktidarının ekonomi politikalarının ve yönetim anlayışının temelindeki kavram güvendir, itimattır ve istikrardır. Elde ettiğimiz tarihi başarıların en önemli kaynağı oluşturduğumuz güven ve istikrar ortamıdır. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bu güçlü iktidarla beraber dış borç ve faizler aşağı doğru indi.”